Napíšte nám

    Meno (povinné)

    Email (povinné)

    Predmet

    Správa (povinné)

    [recaptcha size:compact]

    > Blog > Fotogaléria > Duchovné cvičenia na východe

    Duchovné cvičenia na východe

    11. Apríl 2011 kategória Fotogaléria, 2011 | 4 0

    Čas pôstu sme sa snažili využiť od 8. -10. 4. 2011 na duchovných cvičeniach vo Vranove nad Topľou. Témou duchovných cvičení bolo podobenstvo o márnotratnom synovi. K tomu, aby sme dokázali vstať, ísť do domu Otca a nechať sa objať Otcovými rukami, nám pomáhal cez slová a povzbudenia P. Vladimír Peklanský, SAC.

    Počas prednášok nám odkrýval životy obidvoch bratov a lásku Otca. Uvedomili sme si, že aj my často utekáme z domu Otca, nedôverujeme mu a stávame sa žobrákmi. Žobreme o lásku tam, kde ju nikdy nedostaneme. A tak sa náš život bez Boha stáva vyhnanstvom. Ale čo je pre nás pozitívne, že náš Otec je blízkym Bohom a čaká len na nás, lebo má miesto vo svojom náručí pre každého z nás.

    Vyvrcholením sobotného dňa bola večerná adorácia, ktorá začala úryvkom z evanjelia o uzdravení ženy trpiacim na krvotok. Jej veľká viera dotknúť sa Ježišových šiat jej dopomohla k uzdraveniu. Páter Vladimír nám to tiež umožnil. Na monštranciu dal štólu ako znak Kristovho rúcha. Počas adorácie, ktorá bola v tichosti, mohol každý prísť k nemu a s vierou sa dotknúť jeho šiat. Bolo to niečo úžasné byť tak blízko neho a pozerať „face to face“.

    Každý mohol načerpať počas týchto dní veľa milostí a požehnania. Bol to krásny čas a ďakujem Bohu za ten dar, že sme mohli zažiť krásne spoločenstvo. Nezabudnime však najlepšie každý deň vracať sa do Otcovho náručia.

    Janka 🙂

    4 Komentáre

      Simonka Trecaková
      - 11. Apríl 2011

      Ďakujeeeeeem aj ja za nádherne strávený víkend a úžasné spoločenstvo. 🙂 Veľmi ma to obohatilo a už teraz sa teším na ďalšie pokračovanie…:D

      Vierka
      - 13. Apríl 2011

      Duchovné cvičenia v ZMM boli vždy super. A v pôstnom období.. je to proste dar.

      JURAJ
      - 14. Apríl 2011

      Bolo to pekne stretnutie sa v tichu s Bohom, aj keď to ticho nebolo vytrvale ale pater palotín Vladimir nčrel do hlbky našich duší a upravil všetko na tu spravnu cestu. ĎAKUJEME

      JOZEF
      - 14. Apríl 2011

      Aj ja ďakujem za super duchovné cvičenia. Bol to úžasný čas strávený s našim Nebeským Otcom, pátrom Vladimírom, sestričkou i celým spoločenstvom mladých. Už teraz sa teším na ďalšie zmmácke akcie.

    Pridať komentár

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    

    © Združenie mariánskej mládeže ~ Webhosting sponsored by Websupport.sk