Napíšte nám

    Meno (povinné)

    Email (povinné)

    Predmet

    Správa (povinné)

    [recaptcha size:compact]

    > Blog > Fotogaléria > Exkurzia do Rádia Lumen

    Exkurzia do Rádia Lumen

    19. Máj 2016 kategória Fotogaléria, 2016 | 0 0

    Tohtoročná Vincolympiáda ponúkla víťazom oblastných kôl na východe zaujímavú výhru – možnosť zúčastniť sa  dňa 23. januára na exkurzii v košickom Rádiu Lumen. Šancu spoznať interiér rádia využilo deväť mladých z Jasenoviec, Ohradzian a Lukačoviec, ktorí pricestovali k sestrám vincentkám do Košíc.

    Príležitosť uvidieť rádio zblízka využili aj niektoré sestry. Keďže máme Svätý rok milosrdenstva, ich prvou zastávkou sa stal Dóm sv. Alžbety, kde mali možnosť získať svojimi modlitbami plnomocné odpustky. Potom sa už mohli presunúť do rádia. Tam ich čakala moderátorka Mária Čigášová, ktorá ich previedla jednotlivými priestormi Rádia Lumen. Všetkým ukázala napr. nahrávacie štúdio, ktorého služby využívajú rôzne slovenské hudobné skupiny, hostia sa mohli dozvedieť čokoľvek o vysielaní – živom alebo zo záznamu, oboznámila ich so zákulisím. Mohli si vyskúšať aj slúchadlá alebo akustiku v štúdiu pri svojom speve. Neskôr moderátorka vyzvala mladých dobrovoľníkov, aby vyjadrili poslucháčom Rádia Lumen svoje názory na školu, jej klady a zápory. Ďalšia skupina rozprávala o svojich skúsenostiach so spoluprácou so sestrami vincentkami v rámci ZMM. Napokon sa k slovu dostali aj samotné sestry, ktoré rozpovedali poslucháčom o vlastnom Roku zasväteného života a o svojej spoločnosti. Záver patril postulantke Evke a jej doučovaniu autistického chlapca z rómskej osady a jeho brata.

    Exkurzia sa všetkým veľmi páčila. Takmer každý zúčastnený si mohol na vlastnej koži vyskúšať, aké je hovorenie do rádia náročné a stresujúce. Dúfame, že poslucháči sa dozvedia nejaké nové a zaujímavé informácie a že Pán Boh sa aj prostredníctvom nich dotkne ich srdca.

    Pridať komentár

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    

    © Združenie mariánskej mládeže ~ Webhosting sponsored by Websupport.sk