Napíšte nám

    Meno (povinné)

    Email (povinné)

    Predmet

    Správa (povinné)

    [recaptcha size:compact]

    > Blog > Fotogaléria > Generálna matka DKL na Slovensku a oslavy 150. výročia príchodu vincentiek na Slovensko

    Generálna matka DKL na Slovensku a oslavy 150. výročia príchodu vincentiek na Slovensko

    21. September 2011 kategória Fotogaléria, 2011 , , , | 0 0

    Na začiatku septembra oslavovali naše sestry vincentky presne 150 rokov od príchodu prvých sestier na Slovensko, do Nitry. Pri tejto príležitosti ich navštívila ich generálna matka, sr. Evelyne Franc, DKL spolu s generálnou radkyňou, sr. Žofiou Daniščákovou.

    V centre osláv bola slávnostná svätá omša, ktorá sa konala 8. septembra v Kostole navštívenia Panny Márie (kláštorný kostol) v Nitre – presne tam boli sestry v roku 1861 pozvané vtedajším otcom biskupom. Svätú omšu celebroval nitriansky diecézny biskup otec Viliam Judák za prítomnosti ďalších otcov biskupov, kňazov, rehoľných sestier, hostí aj zo zahraničia, členov jednotlivých vetiev Vincetskej rodiny a všetkých podporovateľov a sympatizantov, ktorí prišli osláviť toto výročie. Po svätej omši nasledoval muzikál o príchode sestier, v ktorom účinkovali aj naši mladí ZMM-áci.

    Na druhý deň, v piatok, 9. septembra o 19. hodine sa konalo stretnutie ZMM-ákov s generálnou matkou. Levickí ZMM-áci mali pripravené tanečné divadlo Svätá tínedžerka, s ktorým v júli vystúpili aj na Zlete. Po ňom mladí porozprávali generálnej matke, ako to v našom slovenskom ZMM chodí a tak sa navzájom povzbudili.

    Aby ste si mohli lepšie predstaviť slávnostnú atmosféru, ktorá v Nitre v tých dňoch panovala, môžete si prezrieť nasledovné fotky z oboch dní.

    Pridať komentár

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    

    © Združenie mariánskej mládeže ~ Webhosting sponsored by Websupport.sk