Napíšte nám

    Meno (povinné)

    Email (povinné)

    Predmet

    Správa (povinné)

    [recaptcha size:compact]

    > Blog > Fotogaléria > Detský prímestský tábor

    Detský prímestský tábor

    29. August 2011 kategória Fotogaléria, 2011 , | 0 0

    V dňoch 8.- 10. augusta sa v Košiciach uskutočnil už 2. ročník detského prímestského tábora pre deti zo soc. slabších rodín, ktorý organizujú sestričky zo Spoločnosti dcér kresťanskej lásky (vincentky ) spoločne s animátormi zo ZMM. Program bol veľmi pestrý.

    Tábor sme začali v pondelok privítaním a zoznámením sa s deťmi. Rannou modlitbou a spoločnými raňajkami sme začínali program každého dňa.

    V 1. deň kroky detí spoločne so sestričkami a animátormi smerovali na vyhliadkovú vežu v Kavečanoch, dedinke pri Košiciach. Počas cesty boli pre našich táborníkov pripravené rôzne stanovištia, kde si každý vo svojej skupine overoval svoje fyzické aj intelektuálne schopnosti. Po zdolaní týchto stanovíšť sme sa dostali až pod vyhliadkovú vežu, kde už na deti čakala sladká odmena. Po výstupe na vežu sme sa vrátili späť do kláštora sestričiek vincentiek, kde nás čakal spoločný obed a po ňom ešte popoludnie vypĺnené hrami a zábavou.

    V utorok sme sa vybrali na nákupy. Pre každé dieťa sestričky kupovali oblečenie a veci do školy, ktoré najviac potrebujú. Naši táborníci si to totiž nemohli finančne dovoliť, keďže sú zo soc. slabších rodín a ich rodičia sú zväčša nezamestnaní. A tak vďaka dobrodincom, ktorí finančne podporili tieto deti a sestričkám, dostali títo naši táborníci nové školské potreby, tašky, či prezuvky. Aj v tento deň bol spoločný obed a po ňom nasledovalo pozeranie rozprávky o sv. Jánovi Krstiteľovi, po ktorej si deti museli trocha potrápiť hlavičky kvízom.

    Posledný deň sme strávili v neďalekom parku. Najprv sme sa pomodlili pri soche blahoslaveného Jána Pavla II., ktorá sa tam nachádza, a potom nasledovalo dopoludnie plné hier. Táborníci mali zo súťaží veľkú radosť a boli veľmi aktívni. Vyvrcholením tohto dňa bola modlitba sv. ruženca svetla v kaplnke u sestier. Bolo to veľmi pekné vidieť, ako sa naše deti od 3 až do 15 rokov so staršími sestričkami modlia túto krásnu modlitbu. Ešte počas súťaží v parku boli deti rozdelené do 5 skupín, každá skupina dostala jedno tajomstvo ruženca, deti si pripravili krátke divadielka, ktoré potom pred každým desiatkom zahrali, a tak nás uviedli do tajomstva jednotlivých desiatkov, takto chceli potešiť staršie sestričky, ktorým sa to veľmi páčilo, a tak deti odmenili veľkým potleskom. Na záver bola pre deti pripravená tombola, v ktorej každý vyhral nejakú peknú hračku.

    A tak sa náš tábor pomaly končil. Deti sa rozlúčili so sestričkami aj animátormi plné vďaky za krásne prežité tri dni. Zhodli sme sa, že tento tábor nás všetkých obohatil novými priateľstvami a krásnymi zážitkami a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

    animátori

    Pridať komentár

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    

    © Združenie mariánskej mládeže ~ Webhosting sponsored by Websupport.sk