Napíšte nám

    Meno (povinné)

    Email (povinné)

    Predmet

    Správa (povinné)

    [recaptcha size:compact]

    > Blog > Fotogaléria > Stretnutie rodín v Jasnej

    Stretnutie rodín v Jasnej

    26. Máj 2011 kategória Fotogaléria, 2011 , | 3 0

    20. – 22. mája sa konalo už po druhýkrát stretnutie (poväčšine) ZMM rodiniek, tentokrát sa v Hoteli Junior v Jasnej v Nízky Tatrách stretlo 11 manželských párov so svojimi deťmi, o ktoré sa starali animátori ZMM. Po piatkových úvodných zoznamovačkách si manželia v sobotu doobeda vypočuli prednášku JCLic. Andreja Kačmára o tom, ako sa na manželstvo pozerá cirkevné právo a poobede i večer prednášku psychologičky Mgr. Miriam Ďurigovej o komunikácií a jazykoch lásky. Duchovne mohli načerpať počas spoločných modlitieb či svätých omší (na tej nedeľnej si manželia mohli aj obnoviť svoje manželské sľuby). Deti sa zatiaľ mohli zahrať v detskom kútiku, pozrieť si bábkové divadlo a poobede na nich čakal aj hotelový bazén. V nedeľu doobeda sa konali ešte olympijské hry lásky (v ktorých boli také súťažné disciplíny, ako napríklad preniesť manželku cez pomyselný prah 🙂 a obedom táto skvelá akcia skončila.

    A tu píše o stretnutí rodina Šedivá:

    Rada by som sa s vami podelila o naše zažitky z duchovnej obnovy pre rodiny, ktorá sa tentokrát konala v Jasnej. Keďže my sme sa na nej zúčastnili už po druhý krát, tešili sme sa o to viacej. Zišlo sa nás 12 mladých rodin so svojimi detičkami z celého Slovenska. O duchovný program sa postarala naša milá setrička Beátka s pátrom Tomášom a mladými animátormi. Hneď v piatok večer sa začal sv. omšou a po nej program pre manželov. Hneď ráno sme začali chválami a po nej nasledovala poučná prednáška cirkevného sudcu na tému anulácia manželstva a rozvodovosť. Po malej sieste prišla medzi nás  psychologička Mirka, ktorá nám porozprávala o správnej komunikácií v manželstve, ako počúvať a ako byť v manželstve spokojní. Predstavila tiež knižku päť jazykov lásky od Garyho Chapmana, v ktorej sa hovorí o slovách uistenia, pozornosti, príjímani darov, skutkoch lásky a fyzickom kontakte . Zatiaľ, čo sme sa nechali unášať prúdom príjemných informácií, naši animátori nám spolu so sestričkou Beátkou prichystali prekvapenie a zahrali s detičkami divadlo a aby ani deťom nebolo ľúto aj animátori im zahrali krásnu bábkovú rozprávku.

    Ani sme sa nenazdali a už tu bola nedeľa, ráno sa začalo sv.omšou, kde nechýbala ani obnova manželských sľubov. A to najlepšie nakoniec, po príprave na odchod domov, nám animátori pripravili olympijské hry lásky.

    Čo povedať nakoniec? Hlavne sa chcem zo srdca poďakovať v mene našej rodiny ale aj všetkých rodín, ktoré sa zúčastnili na duchovnej obnove všetkým organizátorom pátrovi Tomášovi, sestričke aj mladým. Prajem Vám veľa milostí a božského požehnania za prácu, ktorú konáte, lebo nezostane bez odmeny JA zároveň povzbudiť aj ostatné rodinky, ktoré možno váhate, určite prídite medzi nás , aby ste sa podelili o svoje radosti a starosti aj s ostatnými rodinami a zazili krasny duchovný víkend.

    Ešte raz ďakujeme a už teraz sa tešíme, keď sa bud. rok opäť stretneme!

     

     

    3 Komentáre

      KatkaM
      - 26. Máj 2011

      krásne to muselo byt ;)… budúci rok idem aj ja 🙂

      v.m.
      - 26. Máj 2011

      bolo super už teraz sa tešíme na budúci rok

      Curovci
      - 27. Máj 2011

      Vdaka Vam, ZMMaci, za krasny vikend. My- rodicia sme si oddychli od beznych povinnosti a neustalej starostlivosti o deti, zrazu sme mali moznost byt kazdy den na omsi (co sa casto nestava), venovat sa svojim polovickam, vypocut si zaujimave prednasky… dusicky nam veru pookriali. A nemenej dolezite je, ze aj nase deti prezili krasny vikend. Laura mi este aj dnes pred spanim spominala, ako sa hrala v detskom kutiku, ako sa kupala, obedovala v restauracii s patrom Tomasom… a este dlho o tom bude rozpravat. Uz teraz sa tesi na dalsi takyto vikend a my spolu s nou. Este raz vdaka, nech Vas Pan Boh za vynalozenu namahu a starostlivost o nas bohato odmeni.

    Pridať komentár

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    

    © Združenie mariánskej mládeže ~ Webhosting sponsored by Websupport.sk