Napíšte nám

    Meno (povinné)

    Email (povinné)

    Predmet

    Správa (povinné)

    [recaptcha size:compact]

    > Blog > Fotogaléria > Deň rodiny – Humenné

    Deň rodiny – Humenné

    11. Júl 2016 kategória Fotogaléria, 2016 , | 0 0

    RODINA – škola milosrdenstva

    Prvé, čo človeku napadne pri počutí slova „RODINA“, je: mama, otec, deti, domov, láska… Ale veriť tomu, že rodina môže byť aj milosrdenstvom? A čo je ešte lepšie, „školou milosrdenstva“? O tejto skutočnosti sa snažili presvedčiť aj mladé rodinky dňa 19. júna na Sídlisku 1. mája v Humennom, kde sa uskutočnil „Deň rodiny 2016“. Otázkou teraz je, prečo to spomínam? My ZMM-áci (konkrétne mladí z OS Humenné) sme mali taktiež možnosť uvažovať nad zmyslom tohto názvu, a to aj preto, že sme dostali pozvanie zúčastniť sa krásnej akcie, ktorú zorganizovalo farské spoločenstvo tohto mesta spolu s bohoslovcami Košického seminára.

    V nádherný slnečný nedeľný deň sa stretlo mnoho rodiniek, aby spoločne zažívali chvíle šantenia, radosti, lásky, ale hlavne spojenia s Bohom a s jeho „pracovníkmi“. Počas prebiehajúceho Roku milosrdenstva mohli prostredníctvom rôznych aktivít a aj prizvaných hostí spoznávať milosrdnú lásku Otca a prenášať ju do svojich domovov. Otázka však stále nebola zodpovedaná: „Čo s tým všetkým však malo spoločné ZMM?“ Nič iné ako nádherné svedectvo našej práce a možnosť spoznať nových, úžasných ľudí a cez ich život získavať skúsenosti do vlastného prežívania života v našich rodinách. Na podnet zlatého bohoslovca – Peťa Pasternáka sme spolu so sestrami vincentkami z Košíc dostali pozvanie, aby sme počas tohto podujatia ponúkli kúsok seba a aj ZMM spirituality všetkým detičkám, ktoré boli ochotné zabávať sa v duchu nášho „šantenia“. Sestričky si pripravili pár nádherných aktivít a tie sme potom spolu s nimi prezentovali počas workshopov, ktoré boli na to vyhradené.

    Bláznili sme sa, zabávali, ale aj ukazovali prítomným nielen to, čo pre nás ZMM znamená, ale aj čo nás neustále učí sv. Vincent, že: „Milosrdná láska (skutočne) získava svet.“ Z podujatia, ktoré bolo neplánované a ktoré si skutočne zariadila hlavne Mária spolu so sv. Vincentom a ostatnými svätými, sa nakoniec stala nádherná akcia, ktorá nám ešte dlho bude znieť v srdiečkach a v mysliach. Touto cestou sa my mladí z OS Humenné chceme poďakovať našim sestričkám – sr. Karitas, sr. Zuzane a sr. Marte, ktoré nám dovolili podieľať sa na spoločnom programe a svojím príkladom boli krásnymi svedkami nielen pre deti, ale taktiež pre nás samých. Tak aj vďaka tejto akcii môžeme povedať my a aj všetci účastníci, že nielen klasická RODINA, ale aj naša ZMM RODINA dokáže byť „školou milosrdenstva“. Cez každý náš skutok, každé naše snaženie sa môžeme nielen učiť Ježišovej láske, ktorý je tým najlepším „pedagógom milostí“, ale dokonca my sami môžeme byť v tomto odbore jeho „lektormi“. Vďaka Dňu rodiny sme to pochopili, a preto JEMU a aj našej Mamke Márii znova za to všetko vyslovujeme jedno veľké ĎAKUJEME.

    Pridať komentár

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    

    © Združenie mariánskej mládeže ~ Webhosting sponsored by Websupport.sk