Napíšte nám

    Meno (povinné)

    Email (povinné)

    Predmet

    Správa (povinné)

    [recaptcha size:compact]

    > Blog > Fotogaléria > V Parchovanoch sa po roku opäť plesalo!

    V Parchovanoch sa po roku opäť plesalo!

    4. Marec 2011 kategória Fotogaléria, 2011 , | 0 0

    „Jasaj na chválu Pánovi, celá zem, s radosťou slúžte Pánovi. S plesaním vstupujte pred jeho tvár.“ (Ž 100, 2)

    Prvá februárová sobota tohto roku bola jednou z najvyťaženejších, čo sa týka plesov. Parchovany nemohli zaostať a ZMM Parchovany už vôbec nie. Ako býva dobrým zvykom, konal sa tu už 9. mládežnícky ples pre mariánsku mládež z celého Slovenska.

    Ples sa začal svätou omšou v miestnom kostole sv. Štefana, ktorú celebroval páter Tomáš, spevom a hudbou ju skrášlili mladí zo ZMM Parchovany. Po duchovnom povzbudení nasledovalo už to typické, plesové. Celým plesom nás sprevádzala moderátorská dvojica – Nikki a Staniš. Či to bola úvodná scéna pripomínajúca zakliatu princeznú, ktorá hľadá svojho princa, program alebo tombola, stále nás vedeli pozitívne naladiť.

    Zabávali sa aj hudobníci

    Ples v Parchovanoch by sa už asi nezaobišiel bez kapely POHODA z Lukačoviec. Ako sa im páčila atmosféra na plese nám prezradil Lukáš Jeňo (spev, gitara): „V Parchovanoch na plese bolo už tradične podľa očakávaní veľmi dobre. Ľudia sa perfektne bavili, čo nás len tešilo a, samozrejme, nám sa lepšie hralo. Obohatili sme svoj repertoár o nové pesničky, na ktoré ľudia veľmi dobre reagovali, čo nás tiež veľmi potešilo. Aj napriek menšiemu počtu ľudí ako po minulé roky môžeme hodnotiť ples v Parchovanoch za jednu z najlepších akcií roka.“

    Skvelé tanečné kolá hovoria za všetko. Striedali sa elvisovky, ľudovky, takisto aj Jacksonova Billie Jean či piesne Ivana Táslera. Nechýbal ani program, ani každoročná tombola. Tombolové ceny neboli vôbec na zahodenie. Užiť si prelet ponad Alpy priamo v spoločenskej sále, či vyhrať prvú cenu a zatancovať si so švárnym šuhajom z Parchovian; to sa nestáva na hocijakom plese.

    Tradícia

    Zábavu, dobrú hudbu a skvelú večeru si však užila plesajúca mládež. Svedčia o tom aj ich pozitívne ohlasy. Lukáš nám povedal: „Bavil som sa perfektne. Páčila sa mi svätá omša a chlapci z kapely hrali skvele, na 1*.Katka bola trošku miernejšia: „Úprimne, zabavila som sa menej ako minulého roku, ale aj tohto roku bolo výborne. Aj keby človek veľmi chcel, na tomto plese sa nudiť nebude. Keď však pôjdem aj na budúci rok, vezmem si partnera.“ Zuzka sa však zabavila naplno: „Všetko bolo super. Od kapely, ktorá mi neskutočne sedí, cez partiu ľudí, s ktorými som tam bola, až po celkovú atmosféru. Vyhovuje mi aj to, že je to mládežnícky ples.“

    Veríme, že budúci ročník sa podarí opäť zorganizovať a bude ešte lepší ako ten tohtoročný. Do skorého plesania, priatelia!

    Ivka

    Pridať komentár

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    

    © Združenie mariánskej mládeže ~ Webhosting sponsored by Websupport.sk