Napíšte nám

    Meno (povinné)

    Email (povinné)

    Predmet

    Správa (povinné)

    [recaptcha size:compact]

    > Blog > Fotogaléria > Zápisnica zo zasadnutia predsedníctva v Košiciach

    Zápisnica zo zasadnutia predsedníctva v Košiciach

    21. Júl 2011 kategória Fotogaléria, 2011 , | 0 0

    Skrátená zápisnica č. 3/2011 zo zasadnutia predsedníctva ZMM v Košiciach 

    v dňoch od 24. – 26. júna 2011

    Projekty

    Materiály pred prijatím
    Materiál pred prijatím s otázkami a odpoveďami, ktoré by mali ovládať deti pred prijatím, sa ešte dopracuje o vystrihovačku-kalendár pre deti a pomôcku pre vedúceho pri prijatí (o obetných daroch a pod.).

    Deviatnik pre deti
    ZMM pripravuje deviatnik pre deti, ktorý by mal vyjsť ako brožúrka – vymaľovávanka. Deviatnik sa bude predávať v ZMM a ponúkne sa aj verejnosti.

    Vincolympiáda
    Vincolympiáda sa tento rok uskutoční len v kategórii 9 – 12 rokov a bude sa konať len na oblastnej a regionálnej úrovni. Prvé tri miesta z oblastného kola postúpia do regionálneho kola, ktoré sa bude konať 19. novembra 2011. Okruhy, v ktorých sa bude súťažiť, sú: kniha Ester, žalm 139, kniha Dominik Savio a otázky o ZMM zo stránky zmm.sk.

    JMV dvojičky
    Slovensko by sa malo zaopojiť do tejto najnovšej medzinárodnej aktivity JMV – do projektu Dvojičky (Twining) spolu s Poľskom, a to formou intenzívnejšie spolupráce, vzájomného odovzdávania skúseností a pod. Prvým naším krokom je pozvanie mladých z Poľska na Zlet, po ňom sa uvidí, ako sa bude spolupráca rozvíjať.

    Akcie

    Manželské stretnutie
    Stretnutie manželov a rodín s deťmi, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 20. – 22. mája 2011 v Jasnej, bolo vyhodnotené prostredníctvom spätnej väzby ako úspešné podujatie, pripomienky boli uznané ako oprávnené a konštruktívne. Budúci rok by sa malo stretnutie predĺžiť na štyri dni a podľa možností by sa malo uskutočniť v máji 2012. Členovia predsedníctva navrhli hostí, ktorí by mohli obohatiť program budúceho stretnutia. Taktiež budú hľadať vhodné miesto pre ďalšie konanie akcie. Ideálne by bolo mať celú chatu pre seba a nezdielať ju s ostatnými návštevníkmi. Tiež by bolo dobré, keby je v chate detský kútik a samostatná kaplnka.

    Stretnutie vedúcich MS a OS
    Predsedníctvo si uvedomuje potrebu spolupráce miestnych vedúcich s ich oblastným vedúcim a s centrom, preto naplánovalo na jeseň tohto roku uskutočniť organizačno-formačné stretnutia vedúcich MS a OS (jedno pre západ a stred, druhé pre východ), ktoré by malo túto spoluprácu upevniť a motivovať vedúcich v ich ďalšej práci.
    Stretnutie pre východ sa bude konať 21. – 23. októbra, stretnutie pre západ a stred sa bude konať 4. – 6. novembra v Trenčíne.

    Vedecká konferencia Vincentskej rodiny
    15. – 16. októbra sa v Bratislave, v Kostole sv. Vincenta de Paul uskutoční vedecká konferencia Vincentskej rodiny pod názvom „Tvorivá vernosť službe núdznym v projektoch Vincentskej rodiny“. Na konferenciu sú pozvané všetky vetvy VR, ktoré by mali prezentovať svoje projekty. ZMM vyšle na konferenciu svojich zástupcov s pripravenou prezentáciou.

    Zlet 2011
    Predsedníctvo bolo informované o prebiehajúcich prípravách Zletu a riešili sa drobné organizačno-technické záležitosti a úpravy programu. Všetci si boli osobne prezrieť miesto konania Zletu – internát, aby tak mohli lepšie naplánovať prípravy.

    Členovia predsedníctva sa tiež stretli a zoznámili s organizačným tímom a prebrali všetko potrebné pre úspešnú organizáciu Zletu.

    Uznesenia

    Ukončenie členstva v predsedníctve Veroniky Sobotovej
    Členka predsedníctva Veronika Sobotová napísala list, v ktorom ďakuje predsedníctvu a celému združeniu za možnosť v ňom pôsobiť a zároveň ukončuje svoju funkciu členky predsedníctva. Vzhľadom na to, že funkčné obdobie predsedníctva bude trvať už len pol roka, OS Hlohovec nemusí voliť náhradu za Veroniku Sobotovú.

    Ďalšie zasadnutie predsedníctva sa bude konať 2. – 4. septembra 2011, pravdepodobne v Košiciach. 

    Zoznam účastníkov
    Ing. Štefan Strieška, predseda
    P. Tomáš Brezáni, CM, národný direktor
    Beáta Kasášová, DKL, koordinátorka
    Žofia Nogová, DKL
    Karitas Grobarčíková, DKL
    Jana Stanovčáková
    Ing. Veronika Nováková
    Mária Berkešová
    Ing. Martina Havrišová
    Lucia Masláková
    Mgr. Monika Zbínová

    Pridať komentár

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    

    © Združenie mariánskej mládeže ~ Webhosting sponsored by Websupport.sk