Napíšte nám

    Meno (povinné)

    Email (povinné)

    Predmet

    Správa (povinné)

    [recaptcha size:compact]

    > Blog > Fotogaléria > ZMM na SDM v Krakowe

    ZMM na SDM v Krakowe

    31. August 2016 kategória Fotogaléria, 2016 | 0 3

    „Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią!“

    Veta ako každá iná – poľský dialekt, niekoľko poskladaných slov, posolstvo Ježiša na Hore blahoslavenstiev. Avšak je to aj veta, ktorá v uplynulých dňoch dokázala príjemne štekliť pri srdiečku, rozpaľovala tisícky mladých sŕdc, nútila k burácajúcemu spevu a samozrejme, nenechala chladnou ani nás ZMM-ákov. Prečo??? Naša „delegácia“ sa totižto mala možnosť zúčastniť Svetových dní mládeže, ktoré sa konali v dňoch 25. – 31. júla v Krakove. Skupinka odvážlivcov z celého Slovenska dostala tú milosť, že okrem už spomínanej jednej poľskej vety, mohla spoznať aj pohostinnosť poľského národa, pocítiť krásu kultúr z celého sveta, naplno vnímať hĺbku Ježišovho milosrdenstva, trpieť miernymi nedostatkami opaľovacieho krému, znášať páľavu dňa alebo aj husté lejaky, dokonca si raz za čas vyskúšať, aké je to byť „tlačenkou“ v MHDčke.

    Hoci tieto dni boli nielen časom nachodených kilometrov či nedospaných nocí, pre nás to však boli nepochybne chvíle nesmiernej radosti a možnosti učiť sa slovám, ktoré sú aj dnes aktuálne a ktoré Ježiš adresuje každému z nás: „Blahoslavení milosrdní, lebo oni dosiahnu milosrdenstvo“. Hoci sa možno zdá, že podmienky boli nesmierne drsné, isté je, že sme mali skutočne „plno vitamínu v krvi“, a tak sa nebáli žiadnej prekážky. Naším dopingom sa totižto stali Vincentské dni, ktoré sme mali možnosť absolvovať pred Svetovými dňami počas víkendu, v dňoch 23. – 25.07. Počas týchto dní sme spoznali mnoho „našich ľudí“ a zistili, že ZMM a naša vincentská rodina vo svete je skutočne živá, zapálená a plná radosti. Cez rôzne rozhovory, spoločné tance, lámanie jazykov, ale aj vzájomné obdarúvanie sa, sme spoznávali krásu nášho združenia a nanovo obnovili náš vzťah k Panne Márii.

    Katechézy, sväté omše, spoločné večery, hudba, radosť, láska k Bohu…tóóóľko by sa toho dalo o týchto úžasných dňoch rozprávať, avšak ako dokážeme predniesť celé srdce obnovené týmito dňami priamo pred ľudí? Práve tým, že odteraz už budeme našimi životmi Svetové dni mládeže prinášať dennodenne našim blízkym a priateľom. A TO CHCEME!!!

    Z Krakova sme prišli plní novej energie a slovami Svätého Otca začíname novú misiu: „Už nechceme byť mladí dôchodcovia, ale mladí milosrdní, pretože: „GOD IS GOOD, ALL THE TIME! ALL THE TIME, GOD IS GOOD!!!“

    Pridať komentár

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    

    © Združenie mariánskej mládeže ~ Webhosting sponsored by Websupport.sk